فهرست مطالب

چشم انداز حسابداری و مدیریت - سال چهارم شماره 41 (بهار 1400)

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال چهارم شماره 41 (بهار 1400)

  • جلد چهارم
  • تاریخ انتشار: 1400/03/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ظهیر مرادی، صدیقه سلیمانپور*، حدیث جوانمرد صفحات 1-12
    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی تاثیر مالیات، مکانیزم پاداش مدیر عامل و ویژگی های شرکت بر معامله با اشخاص وابسته در شرکت-های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران می باشد که طی سال های1394 تا 1397 فعالیت داشته اند. طرح این پژوهش از نوع کاربردی و روش آن پیمایشی و همچنین پژوهشی تجربی است که در حوزه تحقیق های اثباتی حسابداری قرار می گیرد.در این پژوهش داده های مورد نیاز با استفاده از متن صورتهای مالی، یادداشتهای همراه آنها، تصمیمات مجمع عمومی عادی سالیانه، گزارش فعالیت هییت مدیره و نیز اطلاعات موجود در سایت رسمی بورس اوراق بهادار تهران (سایت کدال و مرکز مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس اوراق بهادار تهران) جمع آوری شده و سپس به منظور تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از داده های تابلویی استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد که متغیرهای پاداش مدیرعامل و ارزش بازار به دفتری حقوق صاحبان سهام بر معامله با اشخاص وابسته تاثیر مثبت دارد و متغیرهای بازده دارایی ها و مالیات پرداختی هیچ گونه ارتباطی با معامله با اشخاص وابسته نیست و در نهایت متغیر اهرم مالی ارتباط منفی با معامله با اشخاص وابسته دارد.
    کلیدواژگان: مالیات، مکانیزم پاداش، ویژگیهای شرکت، معاملات اشخاص وابسته
  • مهدی پورنجاتی*، زهرا هوشمند نقابی صفحات 13-28
    بهبود نسبت کفایت سرمایه در شبکه بانکی حداقل از دو کانال حاکمیت شرکتی و درگیرشدن منافع فعالان بازار مالی، می تواند به اثربخشی بیشتر نظارت داخلی و بیرونی، شفافیت و پاسخگویی بینجامد. مقررات حاکمیت شرکتی در زمینه بهبود وضعیت مالی بانک باعث کاهش ریسک شده و ممکن است با هدف اصلی سهامداران مبنی بر افزایش سهام باشد. در این راستا هدف پژوهش حاضر بررسی اثرات بانکداری سایه بر ریسک بانکی و کفایت سرمایه در بازه زمانی 1392- 1398 (14 بانک) می پردازد. بدین منظور با استفاده از روش بررسی میدانی و اسنادکاوی، اطلاعات استخراج شده با استفاده از روش های آمار توصیفی و الگوی رگرسیونی داده های تابلویی با نرم افزار ایویوز مورد آزمون و تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. نتایج حاصل از فرضیه نشان می دهد: بانکداری سایه بر ریسک بانکی تاثیر مستقیم معناداری دارد. و بانکداری سایه بر کفایت سرمایه تاثیر معکوس معناداری دارد.
    کلیدواژگان: اثرات بانکداری سایه، ریسک بانکی، کفایت سرمایه
  • فاطمه شکوهی منش* صفحات 29-47
    تجدید ارایه صورت های مالی قصور و کوتاهی های گزارشگری می باشد. تصدیقی بر این است که گزارش های مالی قبلی قابل اتکا نمی باشد. چنین کوتاهی هایی دلایل بالقوه مختلفی دارد و اثراتی که می تواند سلامت شرکت را از بین برده و سوالاتی درباره صداقت و تخصص افراد ایجاد می کند که بر گزارشگری، عملیات و انطباق آنها تاثیر می گذارد و کمیته حسابرسی از زمان آغاز به کار خود در دهه میلادی پیش نقش مهمی در اداره امور شرکت ها داشته و اهمیت آن در سایه اهمیت اصول راهبری شرکتی افزایش یافته است. اگرچه پژوهش هایی در زمینه تاثیر عناصر حاکمیت شرکتی بر تجدید ارایه صورت های مالی در سایر کشورها بویژه بعد از بحران سال 2000 و تصویب قوانین مربوط به حاکمیت شرکتی در سال 2002 انجام شده است اما مطالعه در زمینه ویژگی های کمیته حسابرسی به عنوان بخش مهمی از ساختار حاکمیت شرکتی کمتر مورد بحث قرار گرفته است. از این رو هدف این تحقیق بررسی این موضوع است که آیا شفافیت اطلاعاتی بر رابطه بین تجدید ارایه صورتهای مالی و کمیته حسابرسی تاثیر دارد یا نه؟ جامعه آماری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1394 تا 1398 و با استفاده از اطلاعات 100 شرکت و روش رگرسیون خطی چند متغیره به آزمون فرضیه پرداخته شد که نتایج آزمون نشان داد شفافیت اطلاعاتی رابطه بین تجدید ارایه صورتهای مالی و کمیته حسابرسی را تعدیل میکند و همچنین تجدید ارایه صورتهای مالی و کمیته حسابرسی رابطه معناداری دارند.
    کلیدواژگان: تجدید ارائه صورتهای مالی، کمیته حسابرسی، شفافیت اطلاعاتی
  • مهدی عینی زاده*، حجت غریب صفحات 48-66
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر نسبت های مالی و ساختار مالکیت در پیش بینی درماندگی مالی شرکت ها می باشد. برای این منظور اطلاعات مالی 134 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1393 تا 1398 با استفاده از روش حذف سیستماتیک بررسی گردید. در پژوهش حاضر جهت بررسی نسبت های مالی، از سه شاخص، نسبت گردش موجودی کالا، نسبت گردش دارایی های ثابت و نسبت گردش مجموع دارایی ها و همچنین از دو مالکیت سهامداران نهادی و مالکیت مدیریتی برای ساختار سرمایه استاده کردیم. معیار وقوع درماندگی مالی در شرکت، وجود حداقل یکی از سه معیار، زیان در سه سال متوالی (زیان عملیاتی، زیان خالص یا زیان انباشته)؛ کاهش سود تقسیمی هر سال نسبت به سال قبل به میزان بیش از 40 درصد و مشمول ماده 141 قانون تجارت بودن شرکت های در دست بررسی است. فرضیه های پژوهش براساس تکنیک های آماری رگرسیون لجستیک مور آزمون قرار گرفت. نتایج پژوهش حاکی از آن است که از بین نسبت های مالی بررسی شده، نسبت گردش دارایی های ثابت و نسبت گردش مجموع دارایی ها تاثیر منفی و معناداری بر پیش بینی درماندگی داشته و همچنین گردش موجودی کالا، مالکیت سهامداران نهادی و مالکیت مدیریتی هیچ تاثیری بر پیش بینی درماندگی ندارند.
    کلیدواژگان: نسبت های مالی، ساختار مالکیت، سهامداران نهادی، مالکیت مدیریتی، درماندگی مالی
  • کبیری مجید*، علیرضا شمشیری پورمنفرد صفحات 67-86
    پیش بینی درماندگی مالی و توجه به سطح نقدینگی برای ارزیابی شرایط و وضعیت مالی سازمان ها و بنگاه های اقتصادی است. استراتژی رقابتی مناسب می تواند به یک مزیت رقابتی منتج شود و برای دستیابی به یک مزیت رقابتی نیز باید یک استراتژی رقابتی تدوین شود. انتخاب استراتژی رقابتی مناسب، کار پیچیده و حتی مخاطره آمیزی است. سهامداران به اندازه ای که از فعالیت های کاهش هزینه مالیات توسط مدیران خشنود می شوند، نگران پیامدهای آن از جمله پرداخت مالیات بیشتر در آینده، جرایم مالیاتی، به خطر افتادن شهرت شرکت و از همه مهمتر ریسک مالیاتی ایجاد شده برای دولت نیستند. از این رو هدف این تحقیق بررسی این موضوع است که آیا ریسک مالیاتی بر استراتژی شرکت در دوره درماندگی مالی تاثیر دارد یا نه؟ جامعه آماری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1394 تا 1398 و با استفاده از اطلاعات 98 شرکت و روش رگرسیون خطی چند متغیره به آزمون فرضیه پرداخته شد که نتایج آزمون نشان داد ریسک مالیاتی بر استراتژی شرکت در دوره درماندگی مالی تاثیر معناداری دارند.
    کلیدواژگان: ریسک مالیاتی، استراتژی شرکت، درماندگی مالی
  • فاروق عبدالله پور، سپیده برشجان، فاطمه دانشیار* صفحات 87-105

    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه شاخص های کیفیت گزارشگری مالی با بازده سهام رشدی و ارزشی به صورت تجربی بوده است. کیفیت گزارشگری مالی با استفاده از چهار معیار کیفیت اقلام تعهدی، دقت اطلاعات مالی، اقلام تعهدی اختیاری و درآمدهای اختیاری مورد سنجش قرار گرفته است و تفکیک سهام به رشدی و ارزشی با استفاده از بازده دارایی ها صورت گرفته است. همچنین، اندازه شرکت، نسبت اهرمی و بازده حقوق صاحبان سهام به عنوان متغیرهای کنترلی، وارد الگوی پژوهش شدند. نمونه پژوهش، مشتمل بر 120 شرکت‏ در بازه زمانی سال‏های 1390 الی 1397 است. نتایج به دست‏ آمده با استفاده از رگرسیون لجستیک حاکی از آن است که هر چهار معیار کیفیت گزارشگری مالی اعم از کیفیت اقلام تعهدی، دقت اطلاعات مالی، اقلام تعهدی اختیاری و درآمدهای اختیاری رابطه معناداری با بازده سهام رشدی و ارزشی داشته اند به نحوی که با افزایش کیفیت گزارشگری مالی، بازده سهام شرکت ها به سمت رشدی سوق پیدا کرده است.

    کلیدواژگان: کیفیت اقلام تعهدی، دقت اطلاعات مالی، اقلام تعهدی اختیاری، درآمدهای اختیاری، بازده سهام
  • بهمن حقانی* صفحات 106-122

    سلامت سازمانی سبب ایجاد محیطی دل پذیر برای کار و کوشش، بالا رفتن روحیه سازندگی و دست یابی به اهداف سازمانی خواهد شد. در سازمان سالم، ماموریت و اهداف سازمان برای همه افراد روشن است. بخصوص در سازمانی نظیر امور اقتصاد و دارایی بایستی همه بدانند که ارزش های پذیرفته شده سازمان کدام هستند و این ارزش ها هستند که مرزهای رفتارها و درست و نادرست را مشخص می کنند و در این بین قطعا مدیریت استعداد نقش اساسی خواهد داشت. حال تحقیق حاضر باهدف بررسی نقش مدیریت استعداد بر سلامت سازمانی (مطالعه موردی ادراه کل امور اقتصاد و دارایی استان اردبیل) صورت پذیرفته است. جامعه ی آماری پژوهش حاضر تمامی ادارات دولتی شهرستان خلخال و کوثر است. لازم به ذکر است که دوره زمانی این تحقیق، اطلاعات مربوط به سال 99 و نمونه نهایی شامل 200 نفر از کارمندان می باشد. در این تحقیق برای پی بردن به اینکه توزیع متغیری نرمال می باشد. از آزمون ناپارامتری کولموگوروف- اسمیرنوف و همچنین برای برآورد مدل تحقیق از معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار لیزرل (LISREL) استفاده شد. نتایج نشان داد که طبق فرضیه های فرعی اول تا چهارم به ترتیب جذب استعداد، کشف استعدادها توسعه و بهسازی استعدادها و حفظ و نگهداشت استعدادها بر سلامت سازمانی تاثیر مستقیم و معناداری دارد و درنهایت فرضیه اصلی تحقیق نشان داد که مدیریت استعداد بر سلامت سازمانی تاثیر مستقیم و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، جذب استعداد، سلامت سازمانی
  • رضا جعفری* صفحات 123-131

    شناخت انتظارات مشتریان و پاسخگویی به تغییرات ایجاد شده در بازار نقش مهمی در موفقیت سازمان ایفا می کند. لذا بکارگیری جهت گیری های استراتژیک درونگرای کارآفرینی و یادگیری مداری در سازمان ها امری اجتناب ناپذیر است. همچنین لازمه تغییر و تحولات مستمر سازمانی در محیط های پویا و در حال تغییر امروز، وجود رهبرانی بصیر، راهبردی یا به عبارت روشن تر، رهبران تحول آفرین است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش توصیفی - تحلیلی و به صورت پیمایشی می باشد. هدف این پژوهش بررسی تاثیر سبک رهبری تحول آفرین بر کارآفرینی سازمانی می باشد. جامعه آماری پژوهش، کارکنان بانک تجارت شهر تهران بوده اند که تعداد نمونه با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر محاسبه شد. روایی سوالات پرسشنامه توسط اساتید و متخصصان مورد تایید قرار گرفت، پایایی آن نیز با آزمون آلفای کرونباخ 0.81 محاسبه شد. پرسشنامه پس از تایید و تعیین روایی و پایایی، توسط محقق در بین کارکنان بانک تجارت شهر تهران با روش نمونه گیری تصادفی ساده توزیع شد. جهت تجزیه و تحلیل داده های حاصل از پرسشنامه، از نرم افزار spss22 استفاده شده است. آزمون کولموگروف اسمیرنوف نرمال بودن داده ها را نشان داد. لذا جهت بررسی فرضیات پژوهش از آزمون رگرسیون خطی ساده استفاده شده است. نتایج حاکی از آن بود که سبک رهبری تحول آفرین با ضریب Beta=0.840 تاثیر مثبت و معناداری بر کارآفرینی سازمانی دارد.همچنین مثبت بودن عدد رگرسیون (R=0.840) به این معنا بود که رابطه مستقیمی میان سبک رهبری تحول آفرین (متغیر وابسته) و کارآفرینی سازمانی (متغیر مستقل) وجود دارد. به طور کلی سبک رهبری تحول آفرین با سطح اطمینان 95% و sig<0.05 تاثیر مثبت و معناداری بر کارآفرینی سازمانی دارد.

    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، کارآفرینی سازمانی، کارکنان
  • منیژه قنبرزاده*، حیدر محمدزاده سالطه صفحات 132-143
    در پژوهش حاضر به بررسی تاثیر ویژگی های کیفیت حسابرس (اندازه حسابرس، دوره تصدی حسابرس و تخصص حسابرس در صنعت) بر احتمال ورشکستگی شرکتهای عضو بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده است. برای این منظور نمونه ای شامل 114 شرکت فعال در بورس اوراق بهادار تهران شامل یک دوره شش ساله بر اساس صورت های مالی شرکت های مورد مطالعه طی سال های 1391 الی 1396 انتخاب و برای آزمون فرضیات از روش رگرسیون خطی چند متغیره با استفاده از نرم افزار EVIEWS نسخه 9، استفاده گردید. نتایج حاکی از آن است که اندازه موسسه حسابرسی بر احتمال ورشکستگی تاثیر معکوسی دارد. همچنین تاثیر سایر شاخصه های کیفیت حسابرسی بر احتمال ورشکستگی شرکتها به لحاظ آماری تایید نگردید.
    کلیدواژگان: اندازه حسابرس، دوره تصدی حسابرس، تخصص حسابرس در صنعت، کیفیت حسابرسی، ورشکستگی شرکتها
  • ناصر گراوند* صفحات 144-155
    حداکثرسازی ثروت مالکان عمده ترین هدف بنگاه های تجاری است. امروزه مشخص شده است که سود نمی تواند ملاک مناسبی برای ارزیابی ارزش و عملکرد واحدهای مذکور باشد و از ارزش افزوده اقتصادی به عنوان یکی از برترین شاخص های ارزیابی عملکرد یاد می شود. هدف این پژوهش مطالعه تاثیر کنترل داخلی بر رابطه بین ارزش افزوده اقتصادی و سطح نگه داشت وجه نقد است. جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه مورد مطالعه، شامل 144 شرکت پذیرفته شده طی سال های 1394 تا 1398 است. روش پژوهش توصیفی و از نظر ارتباط بین متغیرها علی-همبستگی است و از نظر هدف کاربردی است. برای پردازش و آزمون فرضیه ها از روش رگرسیونی و داده های تابلویی و همچنین مدل اثرات ثابت استفاده شده است. نتایج تجزیه وتحلیل برای فرضیه های پژوهش نشان داد که ارزش افزوده اقتصادی با سطح نگه داشت وجه نقد رابطه مثبت و معناداری دارد و کنترل داخلی بر رابطه بین ارزش افزوده اقتصادی و سطح نگه داشت وجه نقد تاثیر منفی و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: کنترل داخلی، ارزش افزوده اقتصادی، سطح نگه داشت وجه نقد
|
  • Zohier Morady, Sedighe Soleymanpoor *, Hadis Javanmard Pages 1-12
    The main purpose of this study is to investigate the effect of tax, CEO reward mechanism and company characteristics on transactions with affiliates in companies listed on the Tehran Stock Exchange that operated during the years 1394 to 1397. The design of this research is applied and its method is survey as well as experimental research which is in the field of positive accounting research. In this research, the required data using the text of financial statements, accompanying notes, decisions of the General Assembly Annually, the activity report of the board of directors as well as the information available on the official website of Tehran Stock Exchange (Kedal website and the Center for Management of Research, Development and Islamic Studies of Tehran Stock Exchange) are collected and then analyzed for data The research used panel data. The results of testing the research hypotheses showed that the variables of CEO's remuneration and market value to equity office have a positive effect on transactions with affiliates and the variables of return on assets and taxes paid have no relationship with transactions with affiliates and finally the variable Financial leverage is negatively related to dealing with affiliates.
    Keywords: Taxes, reward mechanisms, company characteristics, affiliate transactions
  • Mehdi Pournejati *, Zahra Houshmand Neghabi Pages 13-28
    Improving the capital adequacy ratio in the banking network through at least two corporate governance channels and engaging the interests of financial market participants can lead to greater effectiveness of internal and external oversight, transparency and accountability. Corporate governance regulations to improve the bank's financial position reduce risk and may be the main goal of shareholders to increase stocks. In this regard, the purpose of this study is to investigate the effects of shadow banking on banking risk and capital adequacy in the period 1392-1392 (14 banks). For this purpose, using the field survey and document mining methods, the extracted data were tested and analyzed using descriptive statistics methods and panel data regression model with Ives software. The results of the hypothesis show that shadow banking has a significant direct effect on banking risk. And shadow banking has a significant inverse effect on capital adequacy.
    Keywords: Effects of shadow banking, Banking risk, Capital Adequacy
  • Fatemeh Shokohi Manesh * Pages 29-47
    Re-presentation of financial statements is negligence and reporting shortcomings. Confirmation that previous financial statements are unreliable. Such shortcomings have a variety of potential causes and effects that can be detrimental to corporate health and raise questions about the integrity and expertise of individuals that affect their reporting, operations and compliance, and the audit committee has been involved since its inception a decade ago. It has been important in the management of corporate affairs and its importance has increased due to the importance of corporate governance principles. Although research has been conducted on the impact of corporate governance elements on the restatement of financial statements in other countries, especially after the crisis of 2000 and the adoption of corporate governance laws in 2002, the study of audit committee characteristics as an important part of corporate governance structure. Less discussed. Therefore, the purpose of this study is to investigate whether information transparency affects the relationship between the re-presentation of financial statements and the audit committee. The statistical population of companies listed on the Tehran Stock Exchange between 1394 and 1398 and using the information of 100 companies and multivariate linear regression method was tested to hypothesis that the test showed information transparency of the relationship between the presentation of financial statements and the audit committee Adjusts and also the presentation of financial statements and the audit committee have a significant relationship.
    Keywords: Re-presentation of financial statements, Audit Committee, Information Transparency
  • Mehdi Einizadeh *, Hojjat Gharib Pages 48-66
    The purpose of this study was to investigate the effect of financial ratios and ownership structure on the prediction of corporate financial distress. For this purpose, the financial information of 134 companies listed in Tehran Stock Exchange during the period of 2014- 2019 was analyzed using systematic elimination method. In the present study, we investigated the financial ratios of three indicators, the turnover ratio of inventory, the ratio of fixed assets turnover and the ratio of total turnover of assets, as well as the ownership of institutional shareholders and management ownership for the capital structure. The criterion of financial distress in the company, the existence of at least one of the three criteria, loss for three consecutive years (operating loss, net loss or accumulated loss) dividend reduction each year than the previous year by more than 40% and subject to Article 141 of the law Businesses are under review. The research hypotheses were tested based on the statistical methods of Moore logistic regression. The results of the research indicate that there is a negative and significant effect on the prediction of helplessness among the studied financial ratios, the ratio of fixed assets turnover and the ratio of total turnover of assets, as well as the turnover of inventory of goods, ownership of institutional shareholders and management ownership has no effect on Predictions are not helpless.
    Keywords: Financial Ratios, Structural ownership, Ownership of institutional shareholders, Management Ownership, Financial Distress
  • Majid Kabiri *, Alireza Shamshiri Pages 67-86
    Predict financial distress and pay attention to the level of liquidity to assess the financial condition of organizations and businesses. An appropriate competitive strategy can lead to a competitive advantage, and a competitive strategy must be developed to achieve a competitive advantage. Choosing the right competitive strategy is a complex and even risky task. Shareholders are not as concerned about the consequences of future tax cuts as they are about the consequences, including paying more taxes in the future, tax penalties, compromising the company's reputation, and, most importantly, the tax risk posed to the government. Therefore, the purpose of this study is to investigate whether tax risk affects the company's strategy in times of financial distress or not? The statistical population of companies listed on the Tehran Stock Exchange between 1394 to 1398 and using the information of 98 companies and multivariate linear regression method, the hypothesis was tested. The test results showed that tax risk has a significant effect on the company's strategy during financial distress. .
    Keywords: tax risk, company strategy, financial helplessness
  • Sepideh Barshjan, Fatemeh Daneshyar * Pages 87-105

    The purpose of this study was to investigate the relationship between financial reporting quality indicators and growth returns and value stocks experimentally. The quality of financial reporting is measured using four criteria: quality of accruals, accuracy of financial information, discretionary accruals and discretionary income and stocks are divided into growth and value using the return on assets. Also, company size, leverage ratio and equity return as control variables were included in the research model. The research sample includes 120 companies in the period from 2011 to 2018. The results obtained using logistic regression indicate that All four criteria of financial reporting quality including the quality of accruals, accuracy of financial information, discretionary accruals and discretionary earnings have a significant relationship with growth and value of stock returns. In a way that with the increase in the quality of financial reporting, the stock returns of companies have been driven to growth.

    Keywords: Quality of Accruals, Accuracy of Financial Information, Discretionary accruals, discretionary earnings, Stock Returns
  • Bahman Haghani * Pages 106-122

    Organizational health will create a pleasant environment for work and effort, increase the spirit of construction and achieve organizational goals. in a healthy organization, the mission and goals of the organization are clear to everyone. Everyone knows what the accepted values of the organization are, and it is these values that define the boundaries of right and wrong behaviors. The present study aims to investigate the role of talent management on organizational health (Case study of the General Directorate of Economy and Finance of Ardabil Province). The statistical population of the present study is all government offices in Khalkhal and Kowsar. It should be noted that the time period of this research is the information related to the year 1399 And the final sample includes 200 employees. In this study, Kolmogorov-Smirnov nonparametric test was used to find out that the variable distribution is normal and structural equations were used to estimate the research model. The results showed that according to the first to fourth sub-hypotheses, respectively, talent acquisition, talent discovery, talent development and improvement, and talent retention have a direct and significant effect on organizational health. Finally, the main hypothesis of the research showed that talent management has a direct and significant effect on organizational health.

    Keywords: Talent Management, talent acquisition, Organizational health
  • Reza Jafari * Pages 123-131

    Understanding customer expectations and responding to changes in the market plays an important role in the success of the organization. Therefore, applying introverted strategic orientations of entrepreneurship and learning orientation in organizations is inevitable. Also, the need for continuous organizational change and transformation in today's dynamic and changing environments, the existence of insightful, strategic leaders, or in other words, transformational leaders. The present research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of survey method. The purpose of this study is to investigate the effect of transformational leadership style on organizational entrepreneurship. The statistical population of the study was the employees of Tejarat Bank in Tehran. The number of samples was calculated using the Cochran's formula of 384 people. The validity of the questionnaire questions was confirmed by professors and experts, its reliability was calculated by Cronbach's alpha test of 0.81. After confirming the validity and reliability, the questionnaire was distributed by the researcher among the employees of Tejarat Bank in Tehran by simple random sampling method. Spss22 software was used to analyze the data obtained from the questionnaire. Kolmogorov-Smirnov test showed that the data were normal. Therefore, a simple linear regression test was used to test the research hypotheses. The results showed that transformational leadership style with Beta coefficient = 0.840 has a positive and significant effect on organizational entrepreneurship. Also, the positive regression number (R = 0.840) meant that there is a direct relationship between transformational leadership style (dependent variable). And there is organizational entrepreneurship (independent variable). In general, transformational leadership style with 95% confidence level and sig <0.05 has a positive and significant effect on organizational entrepreneurship.

    Keywords: Transformational Leadership, Organizational Entrepreneurship, Employees
  • Manijheh Ghanbarzadeh *, Heidar Mohamadzadeh Salteh Pages 132-143
    In the present study, the effect of auditor quality characteristics (auditor size, auditor tenure and auditor expertise in the industry) on the probability of bankruptcy of member companies of the Tehran Stock Exchange has been investigated. For this purpose, a sample of 114 companies active in the Tehran Stock Exchange including a six-year period based on the financial statements of the companies studied during the years 1391 to 1396 was selected and to test the hypotheses using multivariate linear regression method with Using EVIEWS software version 9, was used. The results show that the size of the auditing firm has an adverse effect on the probability of bankruptcy. Also, the effect of other audit quality indicators on the probability of bankruptcy of companies was not statistically confirmed.
    Keywords: Auditor size, Auditor Tenure, auditor expertise in the industry, Audit Quality, corporate bankruptcy
  • Naser Gravand * Pages 144-155
    Maximizing the wealth of owners is the main goal of businesses. Today, it is clear that profit can not be a good criterion for evaluating the value and performance of these units and economic value added is considered as one of the best indicators of performance evaluation. The purpose of this study is to study the effect of internal control on the relationship between economic value added and the level of cash holdings. The statistical population of the study of companies listed on the Tehran Stock Exchange and the study sample includes 144 companies listed during the years 1394 to 1398. The research method is descriptive and in terms of the relationship between the variables is causal-correlation and in terms of purpose is applied. Regression method and panel data as well as fixed effects model have been used to process and test the hypotheses. The results of analysis for the research hypotheses showed that economic value added has a positive and significant relationship with the level of cash holding and internal control has a negative and significant effect on the relationship between economic value added and level of cash holding.
    Keywords: internal control, Economic Value Added, level of holding, cash